Expedities

Enkele van onze leden kwamen met het voorstel om vaker samen met de camera op pad te gaan. Een stad, dorp of bezienswaardigheid samen bezoeken en foto’s maken met als doel van elkaar te leren en gezellig samen op pad met dezelfde hobby. De foto’s worden daarna op de ledenavond getoond en toegelicht. Hieronder ziet u korte verslagen en worden geselecteerde beelden van deze gezamenlijke foto expedities getoond.

12½ jaar NFC – uitje naar Den Bosch

Rondje kanalenviersprong

In Nederweert kruisen de Zuid-Willemsvaart, de Noordervaart en het kanaal Wessem-Nederweert met elkaar, dit wordt de kanalenviersprong of kanalenkruis genoemd. Over de diverse paadjes, landweggetjes en bruggen kan men een rondje maken. Dit deden ook 7 leden van de Nederweerterfotoclub op 12 november 2022 en ze namen vele mooie herinneringen mee naar huis.

De wijk Fatima in Weert

Op 1 oktober 2022 trokken vier leden door de wijk Fatima (Molenveld). Fatima is een wijk ten westen van het centrum van Weert. Het is rond 1949 ontstaan als arbeiderswijk, dicht bij de industriegebieden ten westen van het centrum. Veel arbeiders van de oude lucifersfabriek, de tricotagefabriek Beerens, drukkerij Smeets en vele andere bedrijven gingen in de wijk wonen.

Kermis Nederweert 2022

28 augustus werd door 5 leden van de fotoclub de kermis van Nederweert bezocht. Gewapend met camera en statief gingen de leden aan de slag om de kermisattracties in werking op de gevoelige plaat te zetten.

Paarse heide in de Groote Peel

Vrijdagavond net voor zonsondergang naar de Groote Peel om de paarse heide te fotograferen. Er is wel meer te zien dan de paarse heide en dat mag ook vastgelegd worden. Het gouden uurtje, de laatst zonnestralen en de zonsondergang worden nog meegepakt voor mooie foto’s.

Street-art in Weert

Op een mooie zondag in juli gaan enkele leden van de Nederweerter fotoclub samen op pad in de Weerter binnenstad. Met in de verte de klanken van Bospop is het in het centrum goed vertoeven. Op diverse locaties zijn de leden te vinden voor het maken van leuke foto’s. Hieronder een kleine compilatie.

De bijen en vlindertuin

De zomer is in volle gang en dan staan er veel bloemen in bloei, de bijen zijn druk in de weer en de vlinders komen met het mooie weer ook even wat nectar verzamelen. Tijd om samen op pad te gaan in de tuin bij een van onze leden. Henry, Henny, Marco en John waren op zondag 17 juli op tijd aanwezig om de nodige foto’s te maken. Uiteraard werd er tijdens een kopje koffie ook informatie en tips uitgewisseld.